top of page
IMG_8076 (2).JPG

PALVELUT

KÄSINVEISTETYT HIRSIRAKENNUKSET

Valmistan käsinveistettyjä hirsirakennuksia, jotka kestävät sukupolvelta toiselle ja ovat jokainen oma uniikki yksilönsä.

Suosin käsinveistetyissä rakennuksissa perinteisiä malleja ja muotoja, mutta modernit linjat ja mallit ovat täysin toteutettavissa. Jokainen työ räätälöidään juuri sinulle sopivaksi ja on näin ollen aina mittatilaustyö.

Tavoitteenani on tuottaa asiakkaalle sama tunne kuin itselleni rakennuksen valmistuttua; se tunne pitää sisällään suunnattomasti arvostusta käsityötä kohtaan sekä aiheuttaa suorastaan riippuvuutta katsella rakennuksen eläviä seiniä jotka nostattavat hymyn huulille kerta toisensa jälkeen.

Käsinveistetty hirsirakennus on kestävä, ekologinen  sekä tarinaa kertova valinta sinulle joka haluat jotain normaalista poikkeavaa.

Miksi valita käsinveistetty hirsirakennus?

 

Ainutlaatuisuus: Jokainen käsinveistetty hirsi on ainutlaatuinen, ja se antaa rakennukselle luonnollisen ja persoonallisen ilmeen.

Kestävyys: Käsinveistetyt hirret ovat yleensä kestävämpiä ja pitkäikäisempiä kuin koneellisesti valmistetut hirret. Tämä johtuu siitä, että käsinveistetyissä hirressä on luonnollinen muoto, joka säilyttää puun lujuuden.

Laatu: Käsinveistettyjen hirsien laatu on usein parempi kuin koneellisesti valmistettujen hirsien laatu. Tämä johtuu siitä, että käsinveistosta tehdään ammattitaitoiset hirrenveistäjät, jotka valitsevat parhaan mahdollisen puumateriaalin ja veistävät hirret huolellisesti.

Terveys: Puu hengittää ja antaa kosteuden lävitse. Tämä luo luonnollisen ja tasaisen kosteustason sisäilmaan. Puu on materiaalina myös luonnostaan antibakteerinen. Se estää homeen ja mikrobien kasvua, ja siten parantaa sisäilman laatua.

KÄSINVEISTETY HIRSIRAKENNUKSEN HANKINTA

Hirsirakennuksen hankinnassa on otettava huomioon puun matka metsästä valmiiksi rakennukseksi. Ensimmäinen vaihe rakennuksen hankintaan on huolellinen suunnittelu, joka on tärkeimpiä asioita projektissa.

Kun hahmotelma, piirrustukset sekä lupa-asiat ovat kunnossa, käydään kaikki edellä mainitut vaiheet huolellisesti läpi yhdessä veistäjän kanssa. Varsinainen työ alkaa puiden hankinnasta, niiden on oltava tiheäsyistä vanhan metsän puuta. Veistäjä valitsee yksilöllisesti rakennukseen sopivimmat puut metsästä ja ne kaadetaan sydäntalvella, 

Kevään koittaessa tukit sahataan, kuoritaan ja pinotaan taapeliin kuivumaan. Kuivumisaikaan vaikuttaa hirsien paksuus, 6" pelkkahirren kuivaaminen veistokuivaksi ottaa vähintään puoli vuotta, eli talvella kaadettu puu on valmiina veistoon vasta syksyllä. Tämä pätee silloin kun veistetään saunaa, ulkorakennusta tai osa-aika lämmitettyä vapaa-ajan asuntoa. Ympärivuoden lämmitettävää vapaa-ajan asuntoa tai taloa veistettäessä on syytä huomioida pidemmät kuivumisajat, sillä kuivumisajalla saadaan minimoitua hirren pinta-alan muutos seinässä. Esikuivatuksen jälkeen hirrestä saadaan veistettyä tiivis hirsirakennus, joka ei vedä nurkista. Tuoreesta puusta veistettäessä nurkan tiiviyden takaa ainoastaan nurkkaan laitettava eriste, eikä itse nurkkasalvos.

Kun hirret ovat kuivuneet, aloitetaan veistotyö hallissa säältä suojassa. Hirsirakennuksessa käytettäviä nurkkamalleja ovat normaali pitkänurkka, lohenpyrstö- , lukko- , kiilautuva lukko- , satula-, sekä satulasulkanurkka. Näistä nurkkamalleista asiakas valitsee mieleisensä mallin, Veistäjänä pyrin antamaan asiakkaalle oman mielipiteeni nurkkamallista mikä olisi paras vaihtoehto kyseiseen rakennukseen.

Hirsien kyljet piiluveistetään kauniille "maalu"- kuviolle. Piiluveistetty pinta on myös säänkestävämpi kuin pelkkä sahapinta.

Hirsikehikon valmistuttua kehikko merkataan huolellisesti ja siirretään loppusijoituspaikalleen.

bottom of page